Для дезінфікації м'ясного обладнання

Дезінфекцію технологічного обладнання робочим розчином засобу дезінфікуючого "Авеллі" проводять після ретельного миття миючими розчинами і подальшого ополіскування водою від залишків миючого засобу відповідно до "Інструкції з миття і профілактичної дезінфекції на підприємствах м'ясної і птахопереробної промисловості" Дезінфекцію великого технологічного обладнання (стрічкові транспортери, шприцевальні апарати, сосисочні автомати, пельменні автомати і т.п.) здійснюють ручним способом шляхом багаторазового нанесення робочого розчину засобу дезінфікуючого "Авеллі" на оброблювані поверхні за допомогою щіток і йоржів, забезпечуючи протягом 15 хвилин рівномірне змочування поверхонь дезінфікуючим розчином.

Дезінфекцію трубопроводів здійснюють механізованим способом, забезпечуючи циркуляцію розчину засобу дезінфікуючого "Авеллі" в них протягом 15 хвилин. Малогабаритне технологічне обладнання (дзига, кутер, котлетна автомати, м'ясорубки і т. д.) І знімні частини великого устаткування (шприци, насадки та ін.) дезінфікують шляхом повного занурення в робочий розчин засобу дезінфікуючого "Авеллі" і витримки в ньому протягом 15 хвилин.

Робочий розчин засобу дезінфікуючого "Авеллі" використовують одноразово. Для видалення залишків засобу дезінфікуючого "Авеллі" після дезінфекції, оброблені об'єкти промивають питною водою протягом 5 хвилин: при ручному способі - за допомогою шланга, при механізованому способі, забезпечуючи циркуляцію води в системі трубопроводів.

Якість дезінфекції визначають шляхом взяття змивів з поверхні оброблюваного обладнання (об'єкта) для мікробіологічного аналізу на бактерії групи кишкової палички, бактерії роду Proteus, бактерії роду Salmonella і загальну кількість бактерій відповідно до діючої нормативної документації.